Страницы

Tuesday, February 2, 2016

~Butternut squash cream soup~/ Тыквенный крем суп

 
    If you are looking for something easy, delicious and bright to cook this winter, I would suggest you to try this super simple and beautiful recipe of Butternut squash cream soup (video). I cook it quite often and everybody who tries it asks for the recipe. You know why? Because the combination of sweet butternut squash with spicy ginger is "match made in heaven". But be careful with the amount of ginger, a little goes a long way. If you add too much, the soup may become bitter.

Ingredients:
  • 1 medium size butternut squash
  • ginger (root) 3-4 cm
  • 1 medium size onion
  • 2-3 carrots
  • 1 cup of milk/heavy cream 
  • a splash of olive oil
  • salt to taste
  • sunflower seeds
  • balsamic vinegar 
Process:

1. Dice the onion, slice carrots into rounds and finely mince ginger.
2. Put a sauce pan on a stove and add a splash of olive oil.
3. When the oil is hot add the onion and carrots, let them cook for 3 minutes.
4. Add the ginger and let the vegetables fry until golden brown.
5. Cut the butternut squash into cubes and add them to the rest off the vegetables.
6. Cover the butternut squash with water and let it simmer until it is soft for 20 minutes.
7. When it is done, transfer the vegetables into a blender cup, blend until creamy and smooth.
8. Return the cream soup into the sauce pan, add milk/cream, add salt.
9. Bring it to boil and switch the stove off.

The soup is ready.
Serve it with some sunflower seeds and a splash of balsamic vinegar. Enjoy, Bon Appetit!




 Если в этот зимний день, вы хотите приготовить что-то простое, вкусное и яркое, я настоятельно рекомендую вам попробовать этот очень легкий и красивый Тыквенный крем суп (видео). Я готовлю его довольно часто и все, кто пробуют этот суп, потом просят и рецепт. А знаете почему? Потому что сочетание сладкой мягкой тыквы и пряного имбиря - это что-то невероятное. Главное, не переборщить с имбирем. Если добавить слишком много, то суп может стать горьким. Если тыква небольшая, то добавьте меньше, чем указано в моем рецепте.

Ингредиенты:
  • 1 тыква среднго размера
  • корень имбиря 3-4 см
  • 1 средняя луковица
  • 2-3 морковки
  • 250 мл молока или сливок 
  • немного оливкового масла
  • семена подсолнуха
  • бальзамический уксус (а вообще, украшайте суп чем хотите, эксперементируйте)








Способ приготовления:

1. Нарежьте мелко лук, морковку. Мелко нарежьте имбирь.
2. Поставьте кастрюльку на плиту и налейте оливкового масла.
3. Когда масло разогреется, добавьте лук и морковку, готовьте 3 минуты.
4. Добавьте имбирь и жарьте овощи до золотистого цвета.






5. Нарежьте тыкву кубиками и добавьте в кастрюлю к остальным овощам.
6. Покройте тыкву водой, доведите до кипения и готовьте на маленьком огне, примерно 20 минут, пока тыква не станет мягкой.
7. Когда тыква будет готова, переместите содержание кастрюли в чашу блендера, взбивайте, пока масса не станет гладкой и кремовой.
8. Верните крем суп в кастрюлю, добавьте молоко или сливки, добавьте соль.
9. Как только суп закипит снова, выключайте плиту. Суп готов. Подавайте его, украсив, семечками и сбрызнув бальзамическим уксусом. Приятного аппетита!
 С любовью, Алина




With love,
~Alina~



No comments:

Post a Comment